Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι διαμαρτυρίες από κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής του Πόρτο Ράφτη του Δήμου Μαρκοπούλου στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα σε σχέση με τις διεκδικήσεις της ενορίας του Αγίου Νικολάου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Ένα μεγάλο μέρος των εκτάσεων αυτών αφορούν σε εκτάσεις του πρώην συνεταιρισμού Μαρκόπουλου και οι κάτοικοι ζητούν να παραμείνουν ως δημόσια περιουσία και να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού της περιοχής.
Σημειώνουμε ότι παρά τις ενοχλήσεις και επισημάνσεις που έχουν κάνει κάτοικοι και επαγγελματίες προς το Δήμο Μαρκοπούλου και πιο συγκεκριμένα προς την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, παρά επίσης τις προσπάθειες που έχουν κάνει δημοτικοί σύμβουλοι, προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση από την πλευρά του Δήμου.
Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία απαιτείται εδώ και τώρα να εξετάσουν το θέμα και να δώσουν σαφείς απαντήσεις στα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν ώστε να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση, το ζήτημα να σταματήσει να εκκρεμεί και να δοθεί λύση με γνώμονα τις ανάγκες του λαού της περιοχής.

Οι Βουλευτές
Γκιόκας Γιάννης
Κανέλλη Λιάνα
Κατσώτης Χρήστος
Μανωλάκου Διαμάντω
Παφίλης Θανάσης