Είναι γνωστό σε όλους ότι το ΚΚΕ έχει διαφωνήσει και αντιπαλεύει με όλες του τις δυνάμεις το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με το οποίο «βγαίνει στο σφυρί» η πρώτη κατοικία των εργατικών λαϊκών στρωμάτων ακόμα και για ελάχιστα χρέη. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους το ΚΚΕ έχει καταθέσει προτάσεις για καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας. Αυτές οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι επίκαιρες και επιβεβαιώνονται και από τα απαράδεκτα περιστατικά, που καταγγέλλουν σωματεία και φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος για πλειστηριασμούς και εξώσεις, που αφορούν την πρώτη κατοικία ηλικιωμένων ανθρώπων. 
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα στην Πετρούπολη στην οδό Ναϊάδων 37, όπου επιχειρήθηκε έξωση που αποτράπηκε μετά την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής της Πετρούπολης, των σωματείων και φορέων της περιοχής και της ίδιας της γειτονιάς. Αντίστοιχα παραδείγματα με εξώσεις και απειλές για πλειστηριασμούς σε ηλικιωμένους υπάρχουν και αλλού, όπως για παράδειγμα στο Περιστέρι, στο Ίλιον, στην Καλαμάτα.  
Όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις δεν έδειξαν καμία μέριμνα για την προστασία της πρώτης κατοικίας των ηλικιωμένων. Είναι αποκαλυπτικό ότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι δεν εντάσσονται καν στις ευάλωτες ομάδες με βάση τα κριτήρια που έχουν καθορίσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις. 
Είναι αυτονόητο ότι ένας άνθρωπος σε προχωρημένη ηλικία έρχεται συχνά αντιμέτωπος με κάποια χρόνια πάθηση ή αναπηρία και κατά συνέπεια δεν έχει τη δυνατότητα να εργαστεί ή να προσπαθήσει να αυξήσει το εισόδημά του, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των «κορακιών». 
Εν έτη 2024 είναι απαράδεκτο και τραγικό άνθρωποι της «τρίτης ηλικίας» να πετιούνται στο δρόμο για να ικανοποιηθεί η κερδοφορία των funds, των τραπεζών και των διάφορων κορακιών (κατασκευαστικές και τουριστικές εταιρείες), που περιμένουν να κάνουν μπίζνες πάνω στη δυστυχία ηλικιωμένων και ανήμπορων ανθρώπων.
Αυτή είναι η προσωποποίηση της βαρβαρότητας που έχει διαμορφωθεί από το αντιλαϊκό και βαθιά ταξικό νομοθετικό πλαίσιο, που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. 
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για την προστασία της πρώτης κατοικίας ηλικιωμένων ανθρώπων και την ένταξη αυτών στις ευάλωτες ομάδες.
Οι Βουλευτές
Δάγκα Βιβή
Γκιόκας Γιάννης
Αμπατιέλος Νίκος
Δελής Γιάννης
Έξαρχος Νίκος
Καραθανασόπουλος Νίκος
Κατσώτης Χρήστος
Κομνηνάκα Μαρία
Παπαναστάσης Νίκος
Μαρίνος Γιώργος
Μεταξάς Βασίλης
Συντυχάκης Μανώλης